Nyheder

Flertal ønsker flere udlændinge til landet

Et flertal vil gøre det markant lettere at hente udenlandsk arbejdskraft til Danmark.

Det skal være markant nemmere at hente udenlandsk arbejdskraft til landet.

Danske virksomheder skal kunne rekruttere medarbejdere fra hele verden, der tjener helt ned til 20.833 kroner om måneden. Det foreslår de Radikale og de Konservative. Socialdemokraterne og SF erklærer sig parate til at ændre reglerne, skriver Berlingske.

Jobplanen, der skal tiltrække højtuddannet arbejdskraft, kræver i dag, at man tjener 375.000 kroner for at kunne arbejde i Danmark. De Radikale og de Konservative vil sænke grænsen til 250.000 kroner om året.

- Mangel på kvalificeret arbejdskraft udefra koster faktisk arbejdspladser i Danmark og det betyder, at vi går glip af vækst og velstand.

- Det har vi slet ikke råd til i den nuværende situation, siger de Radikales arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq.

Han bebuder, at de Radikale vil tage forslaget med til forhandlingerne i regeringen, når de inden for de kommende uger skal forhandle en ny arbejdsmarkedspolitik på plads

Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen slår dog fast, at ledigheden først skal ned.

- At åbne for jobkortordningen og gøre det til et lavere beløb synes vi måske ikke er særligt smart lige nu, hvor vi har så mange arbejdsløse som vi har, siger Leif Lahn Jensen til Berlingske.

- Det er ikke det samme som at sige, at vi ikke gerne vil gøre det senere. At vi kan bruge det som et værktøj, hvis vi senere har brug for arbejdskraften, understreger han.

De Radikale vil netop sænke beløbsgrænsen i takt med at ledigheden falder. Den radikale melding kommer efter at de Konservative bebuder et lignende forslag.

/ritzau/