Nyheder

SF fyrer højgravid og to på barsel

I forbindelse med indskrænkninger af SF-medarbejderstaben ovenpå SF's katastrofale valgresultat har SF-toppen uden nåde fyret en højgravid, der skulle være gået på barsel 28. oktober og to andre kvindelige ansatte, som har barselsorlov. Det skriver Ekstra Bladet i dag.

Blandt samtlige 51 ansatte i partiet var tre enten højgravide eller på barselsorlov. SF-toppen valgte at fyre dem alle tre.

SF-toppen - formelt har landssekretær Turid Leirvoll ført kniven, men hele SF-toppen har nikket ja til fyringerne - har fyret ni fastansatte medarbejdere.

Af de ni er de otte kvinder. En af de fyrede er valgt sikkerhedsrepræsentant.

Webredaktør Signe Schrøder bekræfter over for Ekstra Bladet, at hun er blevet fyret af SF:

"Jeg kan bekræfte, at jeg er blevet opsagt, og at jeg skal på barsel 28. oktober. Derudover har jeg ingen kommentarer," siger højgravide Signe Schrøder til Ekstra Bladet.

Tilbød fire måneders løn

Ekstra Bladet erfarer, at SF-toppen forsøgte at komme igennem med at fyre de tre kvinder uden om de meget skærpede regler, der gælder for fyring af netop gravide og ansatte på barsel.

Villy & co. forsøgte at kuppe fyringerne igennem som almindelige fyringer i forbindelse med nødvendige nedskæringer. Tilbuddet lød som udgangspunkt på fire måneders løn til den med laveste anciennitet. Lidt mere til dem med højere anciennitet.

Et tilbud som ingen af de tre dog bed på. Alle tre kvinder gik til deres faglige organisationer. Udgangen på den faglige strid mellem SF og de tre kvinder blev, at de nu får fra knap et års løn og opefter, erfarer Ekstra Bladet.

Det store samtaleemne i SF

SF-toppens ageren er det store samtaleemne i SF-lejren. Mange ansatte giver - uden for citat - udtryk for vrede, frustration og dyb forundring over de benhårde arbejdsgivermetoder.

"Situationen er drøftet med de tillidsvalgte og fagforeningerne, for at sikre, at alle regler nøje er overholdt," skriver SF's landssekretær Turid Leirvoll i en svarmail til Ekstra Bladet.