Nyheder

Mystisk virus angriber hunde

En mystisk virus hærger blandt mennes-kets bedste venner i Favrskov i Østjyl-land. Flere hunde er blevet så syge, at de måtte aflives, men dyrlægerne har endnu ikke kunnet give en forkla-ring. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Dyrlægegruppen Frijsenborg, der har afdelinger i Hammel, Hadsten og Hinne-rup har en teori:

Der er tale om den frygtede virus, europæisk hjerne-betændelse Tick-Borne Encephalitis (TBE), som kan have fundet vej til de østjyske hunde via flåter.

Dyrlægerne har inden for kort tid testet tre hunde positive for antistoffer mod hjernebetændelse. Hos Østergaards Dyrehospital i Tranbjerg syd for Aarhus har op mod ti hunde vist forhøjede antal antistoffer.

Hundene viser det forhøjede antal antistoffer ved feber, nedsat appetit og apati.

Det er dog ikke lykkedes dyrlægerne at bevise, at der har været tale om hjernebetændelse som følge af TBE, men frygten alene er i hvert fald nok til at minde om at tjekke din firbenede ven for flåter efter gåturen.