Nyheder

Dybt skuffet over Danmarks største græskar

Danmarks største græskar blev i dag kåret i Tivoli, og det blev den rutinerede græskardyrker Ivar Lund fra Hjørring, der med et græskar på 288 kilo vandt konkurrencen suverænt.

Men vinderen var faktisk rigtig skuffet, for selvom græskaret i omfang er det største, der nogensinde er dyrket i Danmark, var vægten på 288 kilo det ikke.

"Det var en kæmpe skuffelse. Jeg havde regnet med, at det i hvert fald vejede over 300 kilo, og at jeg kunne have slået min brors rekord på 335 kilo. Det er lidt svært at være rigtig glad over danmarksmesterskabet, men jeg synes da, at det er et flot græskar med en flot farve og en flot form," siger Ivar Lund til TV 2's reporter.

Et normalt græskar vejer kun omkring 30 kilo, så der er tale om nogle græskar, der er blevet kælet for.

"Det har fået en masse komøg og en del organisk muld og noget spagnum," siger Ivar Lund og tilføjer, at han har brugt 80 kvadratmeter af haven bare for at sikre de bedste vilkår for dette græskar, der er 700 gram tungere end hans egen personlige rekord.

Andenpladsen gik til Per Brodersen fra Ærø med et græskar på 190,4 kilo, mens Inger Kjædegaard fra Pandrup med kom på tredjepladsen med et græskar på 159,6 kilo.