Nyheder

Minister går ind i dagpengesag

51-årige Marian Leonhart Petersen er på dagpenge, efter hun sagde fra over for det telemarketingsfirma, hvor hun arbejdede til 120 kroner i timen.

"Uanset hvor meget jeg ydede, og uanset hvor godt jeg gjorde mit arbejde, og uanset hvor gode resultater jeg lavede, kunne jeg næsten ikke få mere i timen end 120 kroner. Og det syntes jeg var for lidt," siger hun til TV 2.

Hun er akademisk uddannet sproglærer i fransk og italiensk og har over 25 års erfaring inden for disse fag. Derfor valgte hun at stoppe hos telemarketingfirmaet for at søge job, der matchede hendes kvalifikationer, og som også gav en bedre løn.

Hun droppede jobbet, da hun efter en længere periode havde optjent retten til dagpenge. Dagpengesatsen gav næsten alligevel det samme som telemarketingjobbet.

Er det ikke at spekulere i dagpenge?

"Jo, det kan man da godt sige. Men jeg følger reglerne og det har jeg jo ret til," siger hun.

I forhold til indslaget og denne artikel har Marian Leonhart Petersen ønsket at præcisere følgende:

"Jeg har i det sidste halve år stået 100 % til rådighed for arbejdsmarkedet, som dagpengesystemet kræver, og jeg har deltaget i alle krævede møder på jobcentret og hos min arbejdsløshedskasse. Jeg følger 100 % alle regler og er ingen snyder.

Det telemarketingarbejde, som der bliver talt om i TV2 nyhederne var også et freelancearbejde uden faste aftaler/timer og uden kontrakt til 120,00 kr. i timen. De var ikke forpligtet overf or mig, og jeg var ikke forpligtet over for dem.

Da jeg gik på dagpenge var der ingen tilbudte timer i dette freelance job. Jeg har således absolut ikke sagt noget job op for at udnytte dagpengesystemet, og vil hellere end gerne have et fast arbejde."

"Jeg kan rigtig godt lide at arbejde, men jeg synes ikke lige, jeg vil lade mig udnytte," siger Marian Leonhart Petersen.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil nu have undersøgt om problemet er generelt.

"Jeg vil tage kontakt til jobcentrene og til a-kasserne for at få en vurdering af, om vi vitterligt har ledige, der ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet. For forudsætningen for at man kan modtage dagpenge er selvfølgelig, at man står til rådighed for arbejdsmarkedet," siger ministeren.