Nyheder

Thorning frittet om detaljer i Sass-sag

Helle Thorning-Schmidt(S) havde i dag sin debut som statsminister i Folketingets spørgetime, og oppositionen gik især til hende på spørgsmålet om PET's manglende sikkerhedsgodkendelse af Henrik Sass Larsen, der var udset til at blive finansminister i den nye regering.

Claus Hjort Frederiksen (V) ville således gerne have svar på, om det var Henrik Sass Larsen, der orienterede hende om den manglende sikkerhedsgodkendelse første gang:

"Kan statsministeren bekræfte sine udtalelser til TV 2 NEWS den 29. september, om at statsministerens første orientering om, at Henrik Sass Larsen ikke kunne sikkerhedsgodkendes af PET, kom fra Henrik Sass Larsen selv?"

Helle Thorning-Schmidt svarede således:

"Det er ikke korrekt, at jeg under interviewet til TV 2 NEWS skulle have sagt, at min første orientering om at Henrik Sass Larsen ikke kunne godkendes af PET kom fra Henrik Sass Larsen selv. Det har jeg ikke sagt. Det jeg derimod gav udtryk for den pågældende dag, var, at Henrik Sass Larsen meddelte mig, at han ikke længere stod til rådighed som minister i den regering, som var i gang med at blive dannet på det tidspunkt," sagde statsministerne i Folketingssalen.

(Se interviewet fra den 29. september på TV 2 NEWS nederst i artiklen)

Flere ordførere for oppositionen mindede hende om, at hun nu svarede under ministeransvar. Claus Hjort Frederiksen borede i, om proceduren for sikkerhedsgodkendelse af minister således er ændret:

"Er den hidtige procedure ændret, så PET direkte orienterer den person, som sikkerhedsvurderes, om resultatet af vurderingen," spurgte den tidligere finansminister.

Dertil svarede statsministeren, som hun har gjort tidligere i sagen.

"Jeg hverken kan eller vil gå ind i de nærmere omstændinger om det her forløb."