Legoland investerer millioner i pingviner

Levende pingviner, en rutsjebane med frit fald og real-size isbjørne bygget i Lego.

Det er et par af elementerne i Legolands seneste satsning, Polar Land, som åbner i den populære forlystelsespark til maj næste år.

"Det er et godt klassisk tema. Den nye park giver en hel ny dimension, og vi er de første i Europa med drop-rutschebane. Sammen med levende pingviner skaber det noget helt unikt," siger Henrik Höhrmann, der er direktør for Legoland.

"Folk får en oplevelse, de ikke har haft før," tilføjer han.

Polar Land koster Legoland 75 millioner kroner, og dermed er den nye temapark den dyreste investering nogensinde. Men den nye temapark tjener sig selv hjem igen, mener Legolands direktør.

Trods finanskrise og haltende sommervejr har Legoland nemlig formået at trække såvel danske som udenlandske gæster til i 2011, og Polar Land vil være endnu et populært trækplaster.

"På trods af at der er krise, er vi inde i en rigtig god udvikling - blandt andet fordi vi har etableret Legoland Billund Resort sammen med Lalandia og Givskud Zoo. Så vi vokser, selvom det har været en regnfuld sommer, og selvom der er krise i Danmark," siger Henrik Höhrmann.

Han vil dog endnu ikke udtale sig om, hvor hurtigt pengene er tjent ind igen eller hvor mange ekstra gæster, den nye attraktion skal generere.

"Men vi regner med, at vi får flere både danske og udenlandske gæster," siger direktøren.

Polar Land når ikke at stå helt klar, når parken åbner for forårssæsonen i marts næste år. Men de 15 pingviner, der skal gøre polaroplevelsen helt speciel, ankommer til Billund allerede til februar for at finde på plads i deres nye hjem.