Nyheder

Thorning: Fattigdomsydelse fjernes

Ifølge statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil regeringen allerede på den kommende finanslov afskaffe starthjælpen og loftet over kontanthjælpen.

Det fastslår hun under Folketingets åbningsdebat.

Og dermed bilægger hun et af de mest alvorlige stridsemner med støtteparti-et Enhedslisten, hvor Johanne Schmidt-Nielsen (EL) har kritiseret Helle Thorning-Schmidt skarpt for ikke at sætte dato på den lovede afskaffelse af fattigdomsydelserne.

"Vi agter at gøre op med fattigdomsydelserne. Det løftet vil vi indfri hurtigst muligt. Det vil jeg gerne love de familier, som er blevet ramt, og fru Johanne Schmidt-Nielsen," siger Helle Thorning-Schmidt.

Efter valgsejren forlød det ellers i første omgang, at der først bliver tale om en afskaffelse af eksempelvis starthjælpen og kontanthjælpsloftet, når der er skaffet finansiering til det.

Dermed var det usikkert, om det ville ske allerede med finansloven for næste år.

Men det gør Helle Thorning-Schmidt nu op med.

"Det vil have aller højeste prioritet at afskaffe fattigdomsydelserne, når vi går i gang med forhandlingerne om finansloven," lyder det fra Helle Thorning-Schmidt.

Ydelserne er ifølge De Radikale, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten kun med til at skabe mere fattigdom og får ikke flere i arbejde.

Alligevel var der ikke fundet finansiering til at afskaffe ydelserne i regeringsgrundlaget, og det førte til massiv kritik fra Enhedslisten for at svigte de fattige og kampen for at skabe mere lighed i Danmark.