Nyheder

Thorning angrebet på boligpakken

Beskyldningerne om ansvaret for den forliste boligpakke fyger mellem statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og oppositionen under Folketingets åbningsdebat.

En vred Lars Løkke (V) kræver omgående forhandlinger om boligpakken med Helle Thorning-Schmidt, så boligkøbere med tilbagevirkende kraft fra 20. september kan få rabat på blandt andet tinglysningsafgiften.

"Det er ikke rimeligt, at skubbe Venstre foran sig i dette løftebrud," sagde Lars Løkke Rasmussen med henvisning til, at boligpakken ifølge Helle Thorning-Schmidt er faldet til jorden, fordi Venstre ikke vil støtte pakken, hvis det betyder øgede skatter og afgifter.

Men det har Lars Løkke Rasmussen ikke sagt, lød det fra Venstres gruppeformand Kristian Jensen og partiets politiske ordfrøer Ellen Trane Nørby, som krævede svar fra Thorning på, hvorfra hun havde citaterne fra.

Løfter om det brede samarbejde

Samtidig krævede Lars Løkke Rasmussen, at Helle Thorning-Schmidt lever op til løfterne om et bredt samarbejde i Folketinget.

"Hvornår får vi så invitationen til at indfri det løfte om en boligpakke, som statsministeren gav i valgkampen?

"En boligpakke, som med tilbagevirkende kraft fra den 20. september giver boligejerne rabat på tinglysningsafgiften, lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

I Helle Thorning-Schmidts lejr henviser man til artikler fra Ritzau, Berlingske og B.T., hvor det blandt andet fra Ellen Trane Nørby lyder:

"Hvis S og SF vil finansiere deres boligpakke med nye skatter, så stemmer vi ikke for den.

Regering vil hæve skatter og afgifter

Ifølge Helle Thorning-Schmidt vil den nye regering hæve skatter og afgifter, og derfor kan man kun tolke udmeldingerne fra Venstre som en afvisning af at lave en aftale om boligpakken.

"Hvis Venstre har været interesseret i en boligaftale, så kunne man klart sige det før under og efter valget.

"I stedet har man skabt maksimal usikkerhed for boligejerne, og man kan ikke være bekendt over for boligejerne at forsætte denne sag," siger Helle Thorning-Schmidt.