Nyheder

Sass: "Kamp er et overstået kapitel"

Henrik Sass Larsen er tilbage i Folketinget, efter han 29. september måtte melde fra som minister i Helle Thorning-Schmidts regering, fordi han ikke kunne sikkerhedsgodkendes.

TV 2 talte med Sass Larsen på hans kontor.

Jeg har tænkt mig at gå tilbage i den socialdemokratiske gruppe og lave et stykke arbejde ved at sidde i forskellige udvalg og prøve bedst muligt at hjælpe den nye regering," sagde Henrik Sass Larsen og tilføjede, at han under Folketingets åbning sad og glædede sig over, at Helle Thorning-Schmidt er blevet statsminister.

"Jeg har begået en fejl, og det er jeg ked af, og det må jeg tage konsekvensen af. Sådan en fejl giver et problem i forhold til sikkerhedsgodkendelse og når det gør det, må jeg jo træde tilbage i de bagerste rækker."

Bryder med Kamp

Han afviser, at der er tale om ulovligheder og understreger, at han ikke er anklaget eller mistænkt for noget.

Sass Larsen holder fast i, at det var det konkrete møde med Bandidos-rockeren Torben Ohlsen og vennen Tommy Kamp, som var årsagen til, at han ikke fik sikkerhedsgodkendelsen.

På spørgsmålet om han stadig er venner med Tommy Kamp, barndomsvennen som flere medierne skriver, var årsag til at Sass Larsen ikke kunne sikkerhedsgodkendes, siger Henrik Sass Larsen:

"Det er et overstået kapitel. Det kan enhver jo nok se, at det er en meget logisk udgang."