Sass bryder med sin barndomsven

De har holdt sammen i tykt og tyndt siden barndommen, men nu er det slut. Socialdemokraternes forventede, men nu detroniserede finansminister Henrik Sass Larsen, har afbrudt kontakten med sin bedragerisigtede barndomsven, Tommy Kamp.

Det oplyser Tommy Kamp til Ekstra Bladet. Bruddet kommer efter krav fra den socialdemokratiske ledelse på Christiansborg. Henrik Sass Larsen skal bryde med barndomsvennen, hvis han fremover vil have en plads bagest i folketingssalen, skriver avisen.

"Det er en logisk konsekvens. Venskabet er slut, og jeg har også sagt til ham offentligt, at det er det rigtige at gøre," siger han.

Deres venskab går 30 år tilbage, da Tommy Kamp hjalp Henrik Sass Larsen privat mod en voldelig stedfar og politisk med at fremme hans karriere i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) i Greve.

Bærer ikke nag

Sass måtte forleden opgive sin ministerkarriere, fordi Politiets Efterretningstjeneste (PET) ikke ville sikkerhedsgodkende ham som minister. Sass havde blandt andet mødt Bandidos-rockeren "Suzuki-Torben" på et værtshus i Køge sammen med Tommy Kamp.

Barndomsvennen bærer ikke nag, selv om 30 års venskab er slut.

"Hvis de ydre omstændigheder betyder, at man ikke kan gøre det, man brænder for, så synes jeg, det er logisk og det rigtige at gøre. Han er en dygtig politiker, så han må skrotte alt det gamle. Klippe båndene og komme videre," siger Tommy Kamp.

Ekstra Bladet søgte mandag forgæves en kommentar fra Henrik Sass Larsen.