Nyheder

V vil have styr på sikkerhedstjek

Alle 179 nyvalgte folketingsmedlemmer skal orienteres af Politiets Efterretningstjeneste, hvis de ikke kan sikkerhedsgodkendes som ministre, fordi de har holdt ét møde med en rocker ligesom socialdemokraten Henrik Sass Larsen. Det kræver Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

"Det er relevant, at vi som folketingsmedlemmer får klarhed over, om et enkelt møde med en rocker er nok til, at vi ikke kan sikkerhedsgodkendes. Hvis det er nok, så bør PET oplyse det til samtlige folketingsmedlemmer," siger hun.

"Så kan vi tage højde for det i vort politiske arbejde," siger hun.

Er i kontakt med mange

Hun undrer sig ligesom juraprofessor Eva Smith over, at ét møde med en rocker skulle være tilstrækkeligt til at dumpe PET's sikkerhedstjek.

"Som folketingsmedlemmer er vi i kontakt med alle mulige mennesker. Vi kontaktes dagligt med mange sager. Hvis kontakt med én bestemt type mennesker kan ødelægge vor politiske karriere, så skal der være klarhed om det," siger Ellen Trane Nørby.

Henrik Sass Larsen forklarede torsdag, at han ikke kunne sikkerhedsgodkendes, fordi han én gang havde mødt en rocker, som kontaktede ham på en café i hjembyen Køge.

"Jeg kender ikke PET's sikkerhedsvurdering af Socialdemokraternes politiske ordfører. Jeg vil ikke kommentere den konkrete sag. Men det er væsentligt for folketingsmedlemmers arbejdsforhold, at der bringes klarhed," siger hun.