Nyheder

Socialdemokraterne lægger låg på Sass-sag

En række spørgsmål står fortsat ubesvaret i sagen om den manglende sikkerhedsgodkendelse for Henrik Sass Larsen (S).

Men hverken hovedpersonen selv eller Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, vil kaste mere lys over sagens omstændigheder. Sass og Thorning har ingen yderlige kommentarer til sagen, lyder beskeden fra Socialdemokraternes pressetjeneste.

Socialdemokraterne aflyser gruppemøde

Samtidig har Socialdemokraterne aflyst partiets gruppemøde på Christiansborg, der skulle have været afholdt fredag formiddag.

Årsagen er, at der ikke er noget afgørende nyt at berette fra regeringsforhandlingerne, der fortsætter fredag på Hotel Crowne Plaza. Men det er samtidig en belejlig måde at undgå at blive konfronteret med pressen.

Ikke kun for Helle Thorning og Henrik Sass, men også for Bjarne Corydon og Nicolai Wammen, der er udpeget som de mest oplagte emner som ny finansminister, efter at den manglende sikkerhedsgodkendelse har tvunget Sass ud af ministerkabalen.

Ifølge Ritzaus oplysninger er det også særdeles tvivlsomt, om Helle Thorning-Schmidt og Henrik Sass Larsen møder op, når Folketinget fredag eftermiddag samles for at godkende valgresultatet og vælge Mogens Lykketoft (S) som formand for Folketinget.

Henrik Sass Larsen har selv forklaret, at det er et møde med den lokale Bandidos-rocker Torben Ohlsen Jensen, som er årsag til den manglende sikkerhedsgodkendelse fra Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Den forklaring har både tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen, juraprofessor Eva Smith og flere politikere sat spørgsmålstegn ved.

"Thorning er fuld af løgn"

Senest har Dansk Folkepartis Søren Espersen direkte beskyldt Sass og Thorning for at være "fulde af løgn" og forsøge at skjule den reelle årsag til den løftede pegefinger fra PET.