Nyheder

Løkke: Jeg har selv hilst på en rocker

Hvis et møde med en rocker skulle være nok til at diskvalifere en fremtidig ministerkarriere, ville Lars Løkke Rasmussen (V) være kommet i problemer,

"Jeg har til min store overraskelse lige set på TV 2's hjemmeside, at der er et billede, hvor jeg hilser på en rocker i forbindelse med Rebildfesten," siger Lars Løkke Rasmussen.

Derfor synes logikken, at et møde med en rocker på en café i Køge ikke kan være nok til at ødelægge ministerdrømmen for Henrik Sass Larsen.

"Jeg har i hvert fald selv hilst på en rocker, og jeg har været minister - jeg er minister," lyder det lakonisk fra den fungerende statsminister, Lars Løkke Rasmussen.

Billedet, som Løkke omtaler, stammer fra Rebildfesten, hvor han var hovedtaler i år. Her hilser han kortvarigt på Bandidos-rockeren Brian Grønhøj, der har været såkaldt krigsminister for Bandidos i Europa.

Bør jeg udnævne dig til minister?

Lars Løkke Rasmussen vidste formentlig ikke hvem han hilste på ved den givne lejlighed, og han afviser i dag på Christiansborg, at han som fungerende statsminister har været involveret i sagen om Sass Larsen.

"Nej, selvfølgelig har jeg ikke det."

Han har i sin tid som statsminister selv været i en situation, hvor han har skullet udnævne nye ministre.

"Ud over at jeg har indhentet en sikkerhedsgodkendelse på dem, har jeg altid spurgt til, om der er et eller andet med dig eller dit liv, der gør, at jeg ikke skal udnævne dig til minister, og det er selvfølgelig for at sikre, at den man står over for at udnævne, har en chance for at gøre rent bord, hvis der er noget," fortæller Lars Løkke Rasmussen.

"Man kontakter selvfølgelig ikke nogen med henblik på at udnævne dem som minister, hvis ikke de er sikkerhedsgodkendt som minister.