Nyheder

Kjærsgaard tror ikke på Thorning

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, blander sig nu i balladen om Henrik Sass Larsen.

Hun tror ikke et sekund på, at et enkelt møde med en Bandidos-rocker på en Café i Køge er nok til at fælde Sass Larsen. Og hun vil på den baggrund afkræve Thorning en forklaring om sagens fulde sammenhæng.

"Det vil jeg helt sikkert. Den her sag tror jeg ikke, hun slipper for, før der er mere åbenhed om, hvad der er sket," siger Pia Kjærsgaard.

Hun mener, at hvis mødet med rockeren Torben Ohlsen Jensen i sig selv er nok, så er alle folketingspolitikere jaget vildt, hvis de står på vippen til at blive ministre.

ville sætte ham ind som minister

Hun kritiserer den kommende statsminister for ikke at fortælle den fulde sandhed.

"Den er jo ravruskende gal. Sass tog hele striben af interviews, og hver gang sagde han, at det eneste han havde gjort, det var det her møde med rockeren på en café. Og han gentog i en uendelighed, at det bebrejder han sig selv. Og så står Thorning der og siger, at hun ikke kan sige noget, fordi det er fortroligt. Det hænger jo ikke sammen," siger Pia Kjærsgaard.

"Det kan godt være, at hun ikke kan videregive fortrolige oplysninger, men han siger, at det her er det eneste. Hvis jeg var statsminister, ville jeg sætte ham ind som minister uden problemer, hvis det eneste han har gjort er at have haft et møde med en rocker."

Smitter af på Thorning

Pia Kjærsgaard mener, at sagen falder tilbage på Thorning og viser, at hendes dømmekraft svigter.

"Det er naturligt, at Sass' bekendtskaber smitter af på Thorning. Det drejer sig om en ny statsministers dømmekraft, og hun har et indgående og nært kendskab til Sass efter mange år, hvor han har været hendes højre hånd."

Tidligere fredag beskyldte fungerende integrations- og udviklingsminister Søren Pind samt Dansk Folkepartis Søren Espersen Thorning for at lyve.