Nyheder

Bad Kurt W. om at lyve om helbred

Politiets Efterretningstjeneste (PET) bad tegneren Kurt Westergaard om at lyve om hans helbred under et besøg i Norge i denne uge. Det fortæller Kurt Westergaard til TV 2.

Kurt Westergaard måtte rejse hjem fra Norge, fordi der forelå en konkret terrortrussel mod ham. Men i første omgang fortalte Kurt Westergaard selv, at han havde fået hjerteproblemer.

"Det var af sikkerhedsmæssigt strategiske grunde, at der blev lavet sådan et lille set up med det hjerteproblem som forklaring. Den skulle måske kun holde ganske kort tid, hvad den også gjorde," siger Kurt Westergaard til TV 2.

Han har efterhånden været udsat for mange konkrete trusler, siden han tegnede de famøse karikatur-tegninger i 2005.

"Det er selvfølgelig uhyggeligt. Man vænner sig aldrig rigtig til disse her trusler. På den anden siden synes jeg nu nok, at jeg har lært at leve med den. Takket være PET's tilstedeværelse i min tilværelse, lever jeg et ganske udmærket liv," fortæller han.

"Ikke noget med forklaringen at gøre"

Han kalder det et "tilbageslag" for ytringsfriheden, at han måtte rejse hjem fra arrangementet i Norge, hvor en ny bog skulle præsenteres. En bog, Kurt Westergaard havde bidraget med tegninger til.

Han afviser, at han selv fandt på, at han skulle have haft hjerteproblemer.

"Det var et lille set up fra den norske og danske efterretningstjeneste, og jeg har ikke haft noget med den forklaring at gøre. Jeg har så bare skullet vedstå den nogle timer," siger han til TV 2.