BREAKING NEWS: Helle T gik på toilettet

Valgkampen er slut, og det blev til mange timers intens dækning og direkte tv. Det medførte en række bøffer og uforudsete, sjove situationer. Vi har samlet de bedste af slagsen her.

Indrømmet. Det sker en sjælden gang imellem, at vi journalister lader os rive lidt for meget med. Værterne Mark Stokholm og Line Ernlund dækkede fredag formiddag Lars Løkkes aftrædelse som statsminister. Og der var dømt BREAKING NEWS!

Pludselig dukkede der billeder op af Helle Thorning-Schmidt fra Christiansborg. De to værter bad fluks om en forklaring fra TV 2 Nyhedernes mand på Christiansborg, Lasse Sjørslev:

Line Ernlund: "Lasse Sjørslev, du er inde på Christiansborg, og det var også der, at vi for et øjeblik siden fik billeder af Helle Thorning-Schmidt. Lasse Sjørslev, det kan være du lige kan opdatere os på den situation."

Lasse Sjørslev: "Det var altså ikke mere spændende end at Helle Thorning-Schmidt skulle på toilettet lige før. Hun er derude lige nu, så det er måske lige til den friske side at stå herude på gangen."

TV 2 NEWS har - siden Lars Løkke Rasmussen udskrev valget - dækket valgkampen intenst, men i dag da nyhedsudsendelsen kl. 11.00 skulle starte, gik der noget galt. I ét minut og 2 sekunder blev seerne præsenteret for et tomt studie, mens man nederst i billedet kunne se nyhedsoverskrifter løbe hen over skærmen og TV 2-ansatte gå rundt i baggrunden.Efter et minut blev der sat et nyhedsjul på, så seerne kunne få dagens nyheder.

Der har været megen snak om Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen under valgkampen. Så meget at TV 2 News-værk Mark Stokholm opfandt sin egen hybrid af de to, nemlig "Helle Løkke".

TV 2 News-vært Anders Havndrup væltede her til formiddag et glas vand ud over papirer og medvært Mette Vibe Utzon, da de interviewede den radikale leder Margrethe Vestager i programmet "Den varme stol". Til at starte med talte alle parter i studiet videre, men da Mette Vibe Utzon pludselig hev køkkenrulle frem og begyndte at tørre op, kunne de ikke længere holde masken.

TV 2 NEWS-værten Janni Pedersen kludrede flere gange i ordene, inden hun skulle stille om til Svenning Dalgaard. Ordene 'topmøde', 'ske' og 'Svenning' kan også være svære at udtale efter en lang dag på skærmen.

Det kan være svært at afbryde Johanne Schmidt-Nielsen (EL), når først hun er midt i en talestrøm. Det måtte TV 2s vært, Peter Grønborg, sande i tv-debat.

Johanne Schmidt-Nielsen (EL) var midt i en ophedet debat om uddannelse, da lyden pludselig gik amok. Den unge politiker blev afbrudt - men kun i et ganske kort øjeblik.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) tilhører en anden generation end Nick Hækkerup. Det blev tydeligt, at da Hjort sammenlignede oppositionens løfter med den gamle professor Tribini. Eller var det Houdini?

Påstande om ufinansierede løfter og ufinansierede skattelettelser har føjet gennem luften i valgkampen. Måske var det derfor, at Socialdemokraternes Nick Hækkerup fik blandet begreberne godt og grundigt sammen i en diskussion med Lars Barfoed (S).

Under et interview forvirrede det nogle seere, da samfundsredaktør Søren Wormslev kiggede i den forkerte skærm, men heldigvis var TV 2 NEWS-vært Anders Havndrup flink til at rette ind.

Da TV 2's politiske redaktør Henrik Qvortrup fredag aften skulle give sin analyse af, hvordan den første duel mellem Løkke og Thorning var forløbet, dukkede der pludselig billeder frem på storskærmene i studiet, der ikke umiddelbart leder tankerne i retning af et politisk topmøde. På en af skærmene poserede en letpåklædt kvinde kun iført trusser. "Billederne på skærmene må være et udtryk for TV 2's målsætning om, at valget skal være for alle," siger Henrik Qvortrup med smil i øjet.

Midt i S og SF's pressemøde kiksede teknikken for TV 2 NEWS, der lige pludselig stillede om til de lokaler, hvor Dansk Folkeparti senere skulle holde pressemøde. Der gik flere minutter, inden signalet kom tilbage til Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal.

TV 2-reporter Anders Langballes mikronfonledning er for kort og det bliver beskæftigelsesminister Inger Støjbergs redning, da hun bliver udspurgt om valget.

Jes Dorph-Petersen og TV 2's politiske reporter Kaare R. Skou har i skøn forening dækket en stribe valg her på kanalen. På valgkampens førstedag kunne Jes Dorph ikke nære sig for at stikke lidt til TV 2's politiske nestor.

Svenning Dalgaard var på valgkampens første dag en af mange reportere i marken. Jes Dorph-Petersen havde ansvaret for at holde boldene i luften hjemme i studiet i Odense, men mistede for en kort øjeblik opmærksomheden - og så måtte Svenning Dalgaard selv stille spørgsmålene.

Helle Thorning-Schmidt havde heller ikke helt styr på planerne, da hun skulle svare på, om hun fortsætter som formand for Socialdemokraterne, hvis oppositionen skulle tabe valget. Hun sagde, at de ikke havde nogen plan A, og det gav formanden og de fremmødte journalister et godt grin.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var en travl mand på første dag af valgkampen. Få timer efter, han havde udskrevet valget, var han til sit første valgmøde på Virum Gymnasium. Her måtte TV 2's reporter Svenning Dalgaard i en hurtig vending duppe sveden af statsministerens pande. "Hvilken udvidet service," takkede Lars Løkke.