Nyheder

I krig på valgvideoer om Vollsmose

Unge beboere i Vollsmose har svaret igen på Dansk Folkepartis fynske folketingskandidat Alex Ahrendtsens valgvideo om Vollsmose i Odense.

Her fremstiller Alex Ahrendtsen den odenseanske bydel, som et kvarter med arbejdsløse og kriminelle indvandrere. Mens Alex Ahrendtsen i videoen taler til kameraet, mens man i baggrunden ser en ældre dame overfaldet og få stjålet sine taske af en ung fyr.

Videoen har skabt en del debat, og Alex Ahrendtsen er blevet beskyldt for at være racistisk i sin fremstilling af Vollsmose.

Men nu er en ny Vollsmose-video dukket op på YouTube.

Filmen slutter med Enhedslistens logo, men det er ikke en officiel valgvideo, og Enhedslisten har ikke bestilt eller produceret den.

Ifølge TV 2/Fyn er det unge fra Vollsmose der har lavet videoen.

Enhedslisten har dog ikke noget imod at deres navn bliver brugt i denne forbindelse. Til TV 2/Fyns siger Enhedslistens fynske folketingskandidat Pernille Skipper, at hun er stolt over at partiet lægger navn til videoen.

I den nye Vollsmose-video er rollerne byttet rundt i forhold til Ahrendtsens video: En ung indvandrer fortæller til kameraet, at der er fredeligt i Vollsmose. "Der er mere ballade i Hellerup end i Vollsmose," siger han.

Ifølge Fyns Politi sker der da heller ikke flere overfald i Vollsmose, end der sker i andre bydele af Odense.

Mens den unge mand snakker om, at hans familie er i arbejde og han selv går i skole, ses en ældre dame i baggrunden tabe sin taske. Den bliver hurtigt samlet op af en ung fyr, der hjælper hende op ad trappen.

Bor selv i Vollsmose

Ifølge Alex Ahrendtsen er baggrunden for hans påstande om den megen kriminalitet, at han selv bor i Vollsmose.

Det er dog en sandhed med modifikationer. For godt nok har Alex Ahrendtsen adresse i Vollsmose Sogn, men han bor i et rækkehus med udsigt over Odense Å i et stille kvarter godt 400 meter fra de betonhøjhuse, som normalt forbindes med Vollsmose.