Nyheder

Villy mobbes for sit engelsk

Siden april har der på YouTube ligget et klip fra filmen "Monty Phyton og de skøre riddere" hvor der på lydsiden er klippet passager ind fra en tale som Villy Søvndal (SF) holdt på engelsk i forbindelse med klimatopmødet i København i 2009.

Når klippet dukket op i dagens valgkamp skyldes det ikke mindst en kommentar på Facebook til Villy Søvndal fra den konservative Naser Khader.

Som en kommentar til at Villy Søvndal havde skrevet til Lars Løkke Rasmussen og foreslået ham en debat, skrev Naser Khader på engelsk, om Villy turde møde ham i en udenrigspolitisk debat på engelsk.

En slet skjult hentydning til den måske kommende udenrigsministers engelskkundskaber.

Ifølge TV 2's politiske redaktør Henrik Qvortrup så er klippet fra Villa Søvndals tale på engelsk gået hen og blevet et selvstændigt problem for Villy Søvndal.

"Der ligger jo det i det, at hvordan kan man være udenrigsminister - mange ser jo Villy Søvndal som den sandsynligste udenrigsminister i en kommende Helle Thorning-regering - hvordan kan man være det, hvis man betjener sig af det der ikke helt fuldkomne engelsk," forklarer Henrik Qvortrup.

Sympati for Villy

Qvortrup mener at Naser Khaders kommentar er på grænsen til mobning og at spørgsmålet om Villy Søvndals engelskkundskaber et tveægget sværd.

"Der er adskillige, hvad vi kalder "almindelige mennesker", som egentlig godt kan identificere sig med Villy Søvndal, der gik ud af skolen i syvende klasse og kom ud og gravede roer op. Det tror jeg egentlig der en vis sympati for," siger Henrik Qvortrup.