Langballe hænges ud som kriminel

SFs folketingsmedlem Kamal Qureshi går nu til modangreb på Dansk Folkeparti, hvis folketingskandidat på Fyn, Alex Ahrendtsen, mandag skabte furore med en valgvideo, der viser et fingeret overfald, som en indvandrer begår mod en ældre dame.

Over for Radioavisen kalder Qureshi sin video for et "direkte svar på tiltale".

Under overskriften "Hvem er kriminel?" har Kamal Qureshi på sin hjemmeside offentliggjort en video, hvor han spørger, hvad forskellen er på DF-folketingsmedlemmet Jesper Langballe og en ung mand med anden etnisk baggrund end dansk, som i videoen kaldes "Adam".

Af videoen fremgår det, at svaret på spørgsmålet er, at "Adam" har en ren straffeattest - med slet skjult henvisning til den dom for overtrædelse af straffelovens racismeparagraf, som Jesper Langballe idømtes sidste år for ærekrænkende udtalelser om muslimer.

"Jeg er, som mange andre muslimer, træt af, at vi hele tiden lægges for had og alle hænges ud som kriminelle. Så må vi svare igen på samme facon, som der hvor beskyldningerne kommer fra," siger Kamal Qureshi til DR Nyheder.

SF-politikeren mener ikke, det er unfair, at det er Jesper Langballe, som i videoen må stå for skud, selv om han ikke har noget med den aktuelle sag at gøre.

"Pia Kjærsgaard har legitimeret videoen, og dermed gjort det til en del af Dansk Folkepartis udtryk at kriminalisere os muslimer endnu engang.

"Derfor må det vel være på sin plads at kunne give svar igen ved at vise, at der er medlemmer af Dansk Folkepartis folketingsgruppe, som har overtrådt straffeloven og dermed er kriminelle," siger Kamal Qureshi.