DF'er: Ked af at blive kaldt racist

En af valgkampens mest omtalte valgvideoer kommer fra Fyn. Her har Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti lavet videoen "En dag i ghettoen...".

I videoen taler Alex Ahrendtsen til en person uden for billedet, der med en stærk udenlandsk accent siger: "De snakker altid om mange problemer i Vollsmose, men der er fredeligt - meget fredeligt - du ved nok."

Hertil svarer Ahrendtsen: "Bandekriminalitet, lovløshed, og så er mange er jer ikke engang i arbejde." Imens kan man se en ældre dame i baggrunden, der bliver overfaldet af en hætteklædt ung mand.

Jeg er ikke racist

Videoen har fået mange til at beskylde Alex Ahrendtsen for at være racistisk.

"Jeg er ked af at blive opfattet som racist, for det er jeg ikke," siger Alex Ahrendtsen til nyhederne.tv2.dk.

Han fortæller, at det er kommet bag på ham, at reaktionerne på hans video har været så voldsomme.

"Jeg regnede med at den ville blive diskuteret på Fyn, ikke at den ville blive omtalt i de fleste landsdækkende medier," siger Ahrendtsen.

Han forsvarer handlingen i sin video med, at det jo ikke er en dokumentarudsendelse, men at han på de 40 sekunder videoen varer bliver nødt til at sætte tingene på spidsen.

Bor selv i Vollsmose

Alex Ahrendtsen bor selv i Vollsmose i Odense, og han er træt af, at den lille hårde kerne af kriminelle indvandrere, som ifølge Ahrendtsen, styrer bydelen og gør indbyggerne i Vollsmose utrygge.

"Nu har vi forsøgt i 15 år at bekæmpe kriminaliteten i Vollsmose med socialpædagogik, men det har fejlet," forklarer Alex Ahrendtsen.

Til trods for at Fyns Politi melder, at der ikke sker flere overfald i Vollsmose end i resten af Odense, mener Ahrendtsen ikke, at scenen med overfaldet på den gamle dame, der i øvrigt spilles af Ahrendtsens mor, er misvisende.

"Det er jo bare et billede på, at der er meget kriminalitet i Vollsmose. Og videoen er jo lavet med et glimt i øjet," forsvarer Ahrendtsen sig.

Stenkastere var etniske danskere

Til sidst i videoen bliver Alex Ahrendtsen af personen med den stærke accent beskyldt for at være racist, og der bliver kastet en sten mod ham.

"Scenen er inspireret af en virkelig begivenhed tidligere på året, hvor en mand fra Enhedslisten, der selv bor i Vollsmose, under et interview til TV 2|FYN, blev kaldt racist og fik kastet sten efter sig," forklarer Ahrendtsen.

Det viste sig dog senere, at det var etniske danskere, der havde råbt og kastet sten efter Ra Ranunkel fra Enhedslisten.

Dette faktum ændrer dog ikke ved Ahrendtsens opfattelse af sin video: "Nej, den er ikke misvisende, den er bare sat på spidsen for at gøre opmærksom på problemet med den hårde kerne af kriminelle indvandrere i Vollsmose."

På spørgsmålet om han har fået nogle reaktioner på sin valgvideo fra sine partifæller, svarer Alex Ahrendtsen, at han kun har fået en reaktion: "Stå fast, Alex."