Nyheder

Meningsmåling: Rød blok går frem

Tre dage inde i valgkampen viser en ny meningsmåling fra Megafon, at rød blok er styrket og fortsat står til at vinde regeringsmagten.

Rød blok ville således få 92 mandater, mens blå blok ville få 83 mandater, hvis der var valg i dag, viser målingen for TV 2 og Politiken.

De fire nordatlantiske mandater er ikke talt med, men selv hvis alle fire valgte at pege på Lars Løkke Rasmussen som statsminister, ville det ikke være tilstrækkeligt til, at blå blok kunne fastholde regeringsmagten.

"Det er rigtig, rigtig dårligt nyt for blå blok og statsminister Lars Løkke Rasmussen. Han startede valgkampen med at være betragteligt bagud, og nu viser målingen så, at han er kommet endnu mere bagud," siger TV 2s politiske redaktør, Henrik Qvortrup, og peget på, at tendensen er generel.

"Man skal ikke glemme, at det jo ikke bare er Megafon, det er alle målinger, hvor der er entydigt rødt forspring. Det tvinger statsministeren til at angribe," siger Henrik Qvortrup.