Nyheder

Løkke: Jeg vil også samarbejde over midten

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mener ikke, at det nye parløb i dansk politik mellem De Konservative og De Radikale skaber problemer for et nyt regeringssamarbejde mellem V og K.

"Jeg er ikke overrasket over meldingen. Jeg synes på mange måder, at det ligger i forlængelse af det, jeg selv sagde, da jeg udskrev valget," siger Løkke til TV2 News.

Statsministeren peger på, at han ved valgudskrivelsen lagde vægt på, at en genvalgt VK-regering vil fortsætte den ansvarlige økonomiske linje og samarbejde bredt hen over midten i dansk politik.

Rent faktisk er den nye KR-alliance en god ting, mener statsministeren.

"Jeg er sådan set meget tilfreds med, at Det Radikale Venstre meget klart siger, at de vil samarbejde med en genvalgt VK-regering," siger Løkke.

Han fremhæver det gode samarbejde med både Radikale og Dansk Folkeparti i forbindelse med forårets forhandlinger om en tilbagetrækningsreform.

Statsministeren giver ikke noget klart svar på, hvad han synes om, at De Konservative på forhånd melder ud, at partiet vil gå efter at indgå finanslovaftaler med en eventuel ny rød regering.

Lars Løkke Rasmussen ser det dog som en "tilståelsessag", at De Radikale allerede nu "ser sig om efter lidt mere robuste allierede" end de mulige regeringspartnere, Socialdemokraterne og SF.