Nyheder

Engell: VKO-blokken lagt i graven

Med parløbet mellem de Radikale og de Konservative lægger Lars Barfoed ende-gyldigt 10 års VKO-samarbejde i graven og det tvinger statsminister Lars Løk-ke Rasmussen (V) til at reagere. Det mener politisk analytiker Hans Engell.

"Han er jo nødt til at forholde sig til, at hans vicestatsminister har meddelt, at det samarbejde de hidtil har været en del af, det nu er opsagt. Barfoed har sat en bombe på siden af vognen og den er eksploderet, mens Lars Løkke sidder inde i vognen. Det er han altså nødt til at forholde sig til," siger Hans Engell til TV 2 NEWS.

Han fortsætter:

"Jeg er ikke i tvivl om, at Venstre formentlig helst vil bagatellisere det her - altså prøve at tale det ned, hvilket nok også er den kloge reaktion. Men de bliver også nødt til at finde en formel, for de kan jo ikke gemme sig. Det her vil være et tema, hvor journalisterne vil presse på for at få vide, hvad Løkke vil stille op med et blåt flertal, hvis Margrethe Vestager er med som "sleeping partner", fordi K og R har bundet sig sammen."

De ni bud

VALG:I aften sender TV 2 og TV 2 NEWS partilederrunden "De Ni Bud" fra kl. 20.00 til kl. 21.30.