Nyheder

Ekspert: Nul bomber i valgkampen

Toppolitikerne skærpede tonen, men de holder sig endnu fra glidende tacklinger.

Sådan lyder kommentaren til søndagens partilederdebat på TV 2 fra Sigge Winther Nielsen, politisk kommentator og ph.d.-stipendiat, fra Københavns Universitet.

"Det er stadig tidligt i cykelløbet. Vi befinder os fortsat på de flade etaper, og der går noget tid før, vi når til bjergetaperne," siger han.

"Derfor virker det som om, at politikerne vil gøre alt for at undgå fejltrin før slutspurten. Det så vi også i aften," tilføjer han.

Faktisk går der endnu to ugers tid, før partilederne kaster deres bedste kort på bordet i valgkampen, vurderer Sigge Winther, som er medforfatter til portrætbogen "Projekt Løkke".

"Man smider først det tunge skyts lige før selve valget. Forskningen viser, at folks nyeste viden, som de har fået i går eller i forgårs, kan have en stor betydning for deres stemmeafgivning," lyder det.

"Hvis man har det store atomvåben, vil man ikke smide den 18 dage før valget. Man vil smide den to dage før," tilføjer han.

Dog mener Sigge Winther, at de ni partiledere gik mere til hinanden i aftenens debat end tidligere.

"Der var mindre frøkenfodbold end tidligere. Det er befriende, fordi folkestyret lever af konfrontationer, hvor vi får tegnet linjerne klart op," siger han.

En af aftenenes mere overraskende momenter var, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forlod sin pult og tog turen ud på gulvet til en direkte konfrontation med Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal om boligpakken.

"Løkke er en ret spontan type, der gerne vil fremstille sig selv som en person, der gør, som det passer ham," fortæller Sigge Winther.

"Så det passer fint til hans person. Jeg tror, hans rådgiver har sagt til ham, at han skal skyde løs med alt, hvad han har," lyder det.