Redaktør: Helt ny situation for K

De Konservative og De Radikale lægger op til et tæt samarbejde uanset udfaldet af folketingsvalget den 15. september, og det kan skabe en helt ny situation for De Konservative, vurderer Politikens chefredaktør, Bo Lidegaard.

"Hvis der er 90 mandater på den anden side (i rød blok, red.), så vi får en ny regering under ledelse af Helle Thorning-Schmidt, så vil De Konservative være i en helt ny situation," siger Bo Lidegaard til TV 2|NEWS.

"Og i den situation kunne man godt se De Konservative have en reel interesse i at forsøge at nærme sig til det kommende regeringssamarbejde ved at række ud til De Radikale, som jo under alle omstændigheder vil være en del af de 90 mandater, der ligger på den side," vurderer Bo Lidegaard.

Slut med blokpolitik

I et interview med Berlingske gør den konservative partiformand, Lars Barfoed, det klart, at finansloven ikke længere vil komme til verden efter snævert samarbejde med Dansk Folkeparti, hvis den borgerlige blok genvinder regeringsmagten.

Lars Barfoed siger, at han vil gøre en ende på blokpolitikken, men ifølge Politikens chefredaktør vil det kun ske, hvis det bliver rød blok, der løber med statsministerposten.

"Hvis der efter valget er 90 mandater til højre for Det Radikale Venstre, så bliver der en regering med V og K og en regering, der ikke vil interessere sig en tøddel for, hvad De Radikale mener," siger Bo Lidegaard.