Nyheder

Jesper Klein er død af kræft

Efter kort tids kræftsygdom døde den folkekære skuespiller Jesper Klein mandag aften. Det oplyser skuespillerens søn, Sebastian Klein.

"Familien var samlet, så min far døde i familiens skød," siger Sebastian Klein.

Jesper Klein blev født den 13. november 1944 og ville således være fyldt 67 i år. Skuespilleren optrådte første gang på TV i 1968.

Jesper Klein mistede for fem år siden sin hustru, Lykke Nielsen, til kræft.

Kæmpede for at få livslyst

I juni i år fortalte han i et interview i Søndagsavisen, at han siden dødsfaldet havde kæmpet for at finde livsgisten igen. Og han ville ikke give op.

"Jeg nægtede at ende i sofaen med et glas whiskey i den ene håd og fjernbetjeningen i den anden," sagde han i interviewet.

Hunden Psølle samt Kleins egen stædighed hjalp ham igennem.

"Jeg sagde til mig selv: Du skal rede sengen hver dag. Tøjet skal vaskes hver onsdag. Du skal gøre rent hver torsdag. Det var min måde at komme igennem det på," lød det fra Jesper Klein.

"Og så har jeg min kones hund, Psølle, som skal luftes hver dag. På den måde blev jeg ikke en af dem, der sidder på sofaen og synker ind i sig selv."

Jesper Klein har modtaget Bodilprisen for bedste mandlige hovedrolle i Balladen om Carl-Henning i 1969 og Robertprisen for bedste mandlige hovedrolle i Skønheden og udyret i 1984.