Prinsens madpakke er en hemmelighed

I disse dage begynder børn over hele landet i skole, og en af dem er kronprins Frederik og kronprinsesse Marys ældste søn, fem-årige prins Christian.

Prinsen begyndte på Tranegårdsskole i Hellerup i Gentofte Kommune kl. 9, men for at skabe så meget ro som muligt på prins Christians første skoledag, havde kronprinsparret frabedt sig at pressen mødte op ved skolen, men i stedet kun fotograferede prinsen på Amalienborg.

Det var en lidt genert prins Christian, der fredag morgen mødte pressen foran Amalienborg. Prinsen holdt begge sine forældre i hånden og kiggede af og til spørgende op på sin mor, når der blev stillet spørgsmål.

"Det er en hemmelighed"

Prinsen fortalte bl.a. at han allerede var på skolen torsdag og at han havde leget med nogle af sine klassekammerater. Men de nye venners navne ville prins Christian ikke afsløre for de nysgerrige journalister. Og han ville heller ikke fortælle, hvad han havde i madpakken.

"Det er en hemmelighed," sagde prinsen, som også svarede ja, da han blev spurgt om, han skal spille fodbold i frikvarterne.

Prins Christian fortalte også, at han skal gå i SFO næsten hver dag, og at det mest bliver hans mor, som kommer og henter ham fra skole.

Historisk beslutning

Både kronprins Frederik og kronprinsesse Mary mindes også deres første skoledag.

"Det var lidt skræmmende, men også noget, jeg havde glædet mig meget til," husker kronprinsesse Mary.

Det vakte opsigt, da kronprinsparret i april offentliggjorde, at deres valg var faldet på en ganske almindelig folkeskole. Dermed gik de stik imod den danske kongefamilies traditioner.

Med i Marys antimobbeprogram

Alle medlemmer af kongefamilien har hidtil gået i privatskole, bl.a. har både kronprins Frederik og prins Joachim gået på Krebs Skole på Østerbro i København, og på den samme skole går i øjeblikket prins Christians to fætre, prins Felix og prins Nikolai.

Prins Christian bliver således den første danske prins, som starter i folkeskole. Tranegårdsskolen er i øvrigt en af de skoler, som er med i kronprinsesse Marys antimobbeprogram "Fri for mobberi".

Har du billeder fra din eller dit barns første skoledag, så vil vi på TV 2 Nyhederne meget gerne se det. Du kan sende dit billede på mail: 1234@tv2.dkeller på mms 1234