Nyheder

Dansk nationalist om bombeanklager

Lars Agerbak er dansk højrenationalist og en del af bevægelsen Danmarks Nationale Front. Samtidig så er han anklaget i en sag om bombefremstilling og modtog sidste år våbentræning hos russiske højreeks-tremister.

Agerbak blev i januar anholdt på sin bopæl i Hørsholm, hvor politiet fandt kemikalier, som kunne bruges til fremstilling af bomber, men danskeren er løsladt igen, omend fortsat sigtet i sagen, og forklarer her om anklagerne mod sig samt forbindelsen til Rusland.

- Vi har udvekslet information omkring hvordan indvandring fra tredjeverdenslande påvirker samfund rundt omkring, fortæller Agerbak til TV 2 Nyhederne om sit forhhold til bevægelsen Slavisk Union og afviser at danskerne direkte får træning i at fremstille bomber.

Afviser anklager

- Hvis man vil fremstille bomber i dag, så er der jo mange måder at finde ud af det på nettet. Det er jo ingen hemmelighed, lyder det fra Agerbak.

Ifølge Agerbak har politianklagen i Danmark heller intet på sig.

- Vi har ikke tænkt os at bruge terror eller vold for at fremme vores synspunkter," slutter han.