Nyheder

Aktivist nægter at komme ned fra træ

Rydningen af træer ved det nye vindmølle-testcenter i Østerild Klitplantage er nu i fuld gang.

Politiet mødte her til morgen talstærkt op for at stoppe de aktivister, der den seneste halvanden uge har forsøgt at forhindre rydningen af Østerild Klitplantage.

Aktionen begyndte omkring klokken 5.30 her til morgen, hvor politiet beordrede aktivisterne ud af den del af skoven, som skal ryddes.

Fem blev anholdt, fordi de ikke respekterede politiets afspærring.

Men der er én aktivist, som politiet ikke kan få fjernet fra klitplantagen. Aktivist Amos Stenner er kravelt op i et træ og nægter at komme ned.

"Jeg vil gerne have, at skoven ventes med at fældes indtil man i det mindste finder ud af om det overhovedet er lovligt," siger Amos Stenner, der ikke har nogen umiddelbare planer om at hoppe ned fra træet.

"Jeg kan sagtens blive siddende i lang tid. Der er nogle gode grene, der er godt indrettet heroppe, Jeg kan sagtens lave en lille sofa og stikke benene ud".

Er du bange for, at politiet kommer op og henter dig?

"De har skam prøvet, men de måtte give op efter et stykke tid. De kan ikke komme herop. Jeg kravler helt op i trækronen, og de er bange for, at træet knækker, hvis de kravler herop," siger han videre.