Nyheder

Plantage-politi: Vi kommer talstærkt igen

"Vi kommer talstærkt igen."

Sådan lyder det fra lokalpolitiet i Thisted, der torsdag måtte opgive at fjerne de demonstranter, der siden fredag har blokeret for skovrydning i Østerild Klitplantage.

Torsdag troppede politiet ellers op ni mand høj for at bane vejen for skovrydningsmaskinerne, men efter en halv times tid måtte myndighederne opgive at få maskinerne på græs.

Selvom mange aktivister var taget på svampetur, da politiet dukkede op, så fik lokale beboere alligevel forpurret skovrydningen.

"Vi blev mødt af flere folk, end der plejer at være derude, så på grund af sikkerheden omkring maskinerne måtte vi droppe at gennemføre det i dag," siger vicepolitiinspektør Ralf Hove Larsen.

"Men vi kommer tilbage. Og næste gang bliver det med flere folk, så vi kan gennemføre vores opgave. Vi skal kunne håndtere den passive modstand," siger han.

Den lille håndfuld betjente havde torsdag hænderne fulde, da de skulle bakse rundt med de lokale thyboer.

Ifølge demonstranternes talsmand, Tom Vilmer, var flere af blokadevagterne "ikke helt lette", og det blev altså i sidste ende for meget for ordensmagten.

Demonstranterne tog opstilling i plantagen fredag, fordi de vil forhindre opførelsen af et testcenter for kæmpevindmøller i området.

Etableringen af testcentret kræver, at der fældes træer.