Nyheder

Politi skal sikre tidsplan

Naturstyrelsen har nu bedt om politi-ets hjælp, så man kan gå i gang med at fælde de første 12 hektar plantage i Østerild i Thy i denne uge. Det oplys-er styrelsen i en pressemeddelelse.

Heri understreges nødvendigheden af at opfylde tidsplanen bag verdens største testcenter for vindmøller.

30-40 aktivister har slået lejr i plan-tagen for at protestere mod etablering-en af testcentret. Såvel lørdag som mandag morgen måtte Naturstyrelsen opgive at få gang i træfældningen på grund af aktivisternes blokade.

"Hvis projektet udskydes yderligere, vil Miljøministeriet hverken leve op til sine kontraktlige forpligtelser med vindmølleindustrien eller handle i overensstemmelse med lovgrundlaget," hedder det i pressemeddelelsen.

Loven om anlægsprojektet er vedtaget af et bredt politisk flertal, og Danmarks Tekniske Universitet har tilkendegivet, at det er af afgørende betydning for at opfylde tidsplanen, at en rydning af de 12 første hektar klitplantage sker inden den 1. august.