Aktivister fra nær og fjern tager til plantage

Aktivisterne, der her til morgen endnu engang forhindrede Naturstyrelsen i at påbegynde træfældning i Østerild Klitområde, får opbakning fra nær og fjern. Det fortæller musikeren Frans Bølling, der deltog i aktionen i morges:

"Der er mange forskellige folk herude - jeg tror, der er folk fra 20-50 år. Der er en masse lokale folk heroppe - der er folk, der er kommet rejsende hertil fra Sverige, Norge, England og Brasilien," siger han til TV 2.

"Vi er vel omkring 200 mennesker"

Han har indtryk af, at der er mange forskellige slags grupperinger ude i området i dag efter aktivisterne i lørdags også forhindrede Naturstyrelsen i at begynde at fælde træer:

"Vi er vel omkring 200 mennesker, hvoraf de 50 er herovre - eller parate til at rykke herover, hvis der sker noget. Udover os der de lokale naturforeninger i Thisted og Thy, som har gjort et kæmpe stykke arbejde for os de sidste to år," siger han og understreger, at aktivisterne bliver i området, indtil der kommer dom fra landsretten.

Aktionen i morges blev ifølge Frans Bølling forhindret, da aktivisterne forklarede de tre betjente og fem til seks skovarbejdere, at "det var en dårlig idé at fælde træerne."

Lokal beboer lykkelig for aktivisterne

Én af de lokale beboere, der bakker op om aktivisterne, er pensionisten Inger Lumholt, og hun er lykkelig for, at nogen nu gør noget for at forhindre træfældningen:

"Nu vil de så begynde at fælde træerne og så er der sørme folk, der dukker op, og det synes jeg er så opmuntrende, selv om man kan blive meget bedrøvelig over fremtidsudsigterne."

Hun fortsætter:

"I vores lille bitte land har vi altså ikke så mange områder - vi har måske kun det her område tilbage. Derfor er det en død dårlig ide, at testcenteret skal være her. Det er der heldigvis også folk, der er klogere end mig, som synes. Det er deres ord, som vi håber, alligevel vil vinde over politikernes mærkelige dispositioner," siger hun til TV 2.

Hun er ikke en del af aktivisterne, men hun ville ønske, at hun var det.

"Inde i mit hjerte er jeg fuldstændig en del af dem, og jeg elsker dem højt og jeg synes, det er skønt, at de her er."