Stop spild af mad - Få gode råd her

Madspild koster de danske husholdninger 16 milliarder kroner om året. Her kan du få gode råd til, hvordan du undgår at skulle smide mad ud, der er blevet for gammelt.

-Væn dig til at gennemtænke din indkøb og behov, INDEN du køber ind, så du undgår impulsindkøbte madvarer, du ikke når at få brugt.

-Når du køber mad ind: Køb kun dét du har brug for og brug dét du har købt.

-Hav altid en indkøbsseddel med, når du køber ind og planlæg dine indkøb hjemmefra.

-Køb ind med hovedet og ikke med maven.

-Inden du falder for stykrabatter eller mængderabatter i supermarkederne: Vær sikker på, at du får brugt og spist al maden.

-I køkkenet skal du blive bedre til at planlægge - INDEN madlavningen. Gennemtænk hvor meget hver enkelt person i husholdningen spiser. Tænk over, om du ALTID laver for meget spaghetti, ris og kartofler, osv. Og lav så mindre.

-Tænk over portionsstørrelser inden du laver mad.

-Har du købt for store mændger kød, brød, osv, kan du altid dele maden op i portionsstørrelser og fryse den ned.

-Det er vigtigt at få madrester hurtigt i fryseren eller i køleskabet. Hold styr på madresterne i din fryser ved hjælp af etiketter med dato og indhold.

-Tænk over, hvordan rester kan genbruges i andre retter.

-Lav mad til flere dage - en hovedret kan blive til en forret dagen efter.

-Skab et bedre overblik over hvad du spiser ved at lave en madplan.

-Skær altid emballagen op for at få de sidste madrester ud.

-Opbevar maden rigtigt.

-Hold orden i dit køleskab: de ældste fødevarer skal stå forrest.

Har du gode råd til at undgå madspild? Del dit råd i kommentarfeltet her under eller på TV 2 Nyhedernes Facebookside

Kilde Stopspildafmad.dk