Nyheder

Ekspert: Værdier bør ikke stå i kældre

Over en million uerstattelige og uvurderlige celleprøver er gået tabt hos Kræftens Bekæmpelse efter kælderen på Østerbro blev oversvømmet i det voldsomme skybrud i lørdags. Det var nu Henrik Winther, specialist i oversvømmelser Cowi til at advare mod at opbevare værdier i kældre.

"Vores regnmønstre bliver mere og mere ekstreme, og derfor må man også i fremtiden regne med, at der kommer mere ekstreme regnskyl," siger han til TV 2 News.

Og det er et problem, da mange virksomheder placerer deres mest værdifulde installationer i kælderen:

"Man oplever, at virksomheder sætter deres it-systemer, deres dataloggere og stamceller som her i Kræftens Bekæmpelses tilfælde i kælderen, hvor det er mest hensigtsmæssigt i forhold til den øvrige administration," siger han.

Lørdagens skybrud har dog vist, at det er for risikabelt. Han mener derfor at man bør flytte værdierne væk fra kældrene:

"Man skal have lavet en risikoscreening i forhold til hvor man ligger. Risikoen i en dybdedal er større end hvis man bor på en bakke. Men har man meget værdifulde installationer som fx it, data og stamceller, så bør man ikke have dem i kælderen," siger han.