Nyheder

Festivalvejr: Hav gummistøvlerne parat

Fest igennem fredag og sov igennem dagen efter. Lørdag rammer regnen nemlig atter Roskilde Festival.

Torsdagens regnfulde åbning af festivalpladsen i Roskilde bliver desværre ikke det eneste regn, de omkring 100.000 festivalgæster bliver udsat for i denne uge.

For mens fredag bliver en tør dag med chance for en smule sol hist og her, så ser lørdagens vejrudsigt mere trist ud.

- Alt ånder fred og idyl fredag, hvor der godt nok bliver overskyet og ikke særlig varmt, men det holder tørt, siger Andreas Nyholm fra TV2's Vejrcenter og tilføjer, at temperaturen kommer til at ligge på 15-18 grader.

Lørdag er der varme på vej, men til gengæld er der grund til at have gummistøvler og regnslag klar.

- Det kommer til at småregne hele formiddagen, og selv om det ikke kommer i så store mængder, er det vigtigt at sikre, at teltet er tæt, siger TV2-meteorologen og tilføjer:

- Fest igennem fredag aften og sov igennem til efter middag lørdag, så burde man undgå det værste.

Når regnen er passeret er det til gengæld tid til at pakke regntøjet væk og finde t-shirten frem igen.

For selv om solen bliver bag skyerne, stiger temperaturen til 20-21 grader om eftermiddagen, og de varme temperaturer fortsætter søndag.

Den sidste festivaldag byder ifølge TV2's Vejrcenter på omkring 22 grader og perioder med nogen sol. Der er dog risiko for enkelte regnbyger.

Mindre positivt ser weekendvejret ud hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Her byder fredag også på tørvejr, mens lørdag byder på rusk og en hel del regn om formiddagen.

- Eftermiddag og aften bliver varmere, men til gengæld truer regn- og tordenbyger, der ligger over Sverige, med at trække ned over Sjælland og kan altså også ramme de mange festivalgæster lørdag aften, siger Frank Nielsen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

- Til gengæld ser det ud til, at søndag byder på en del tørvejr, men det er lidt svært at forudsige allerede nu - og her er altså også risiko for tordenbyger, tilføjer han.

/ritzau/