Nyheder

Roskilde Festival: Nu går det løs

Kl. 17 åbnede Roskilde Festivalen ind til festivalpladsen, der lynhurtigt blev indtaget af glade festivalister, der spurtede af sted for at vinde det uofficielle kapløb om at komme først op til Orange Scene, der kl. 18. ind-tages af danske Veto, der dermed åbner den 41. udgave af Roskilde Festival.

Torsdagens musikprogram byder desuden de britiske heavyrockere Iron Maiden og PJ Harvey. Over 75.000 har købt billet til festivalen, som slutter søndag. Ud over gæsterne befolkes pladsen af 25.000 frivillige hjælpere, 3000 kunstnere og 2500 mediefolk.

Mens den står på, er festivalen Danmarks syvendestørste arbejdsplads.

Sidste år solgte festivalen en million liter øl og 40.000 liter vin til de tørstige gæster. Dertil skal lægges de drikkevarer, som gæsterne selv medbringer til campingpladsen.

Før finanskrisen var der tilsammen flere norske og svenske festivalgæster, end der var danske. De seneste år har to ud af tre gæster været fra Danmark.