Nyheder

Endelig: Rock og rene lokummer

"Det er skide fedt!"

Frederikke Dahl Hansen ramte stemningen lige på, da hun sammen med veninden Clara Bruun spadserede ind på den netop åbnede festivalplads på dette års Roskilde Festival.

De to piger dannede bagtrop på den utålmodige menneskemasse, der torsdag eftermiddag tog opstilling ved indgangen til pladsen ledsaget af det første regnverj på dette års festival.

"Det ville have været bedre i godt vejr, men det er Roskilde, så det er lige meget," siger Frederikke Dahl Hansen.

"Jeg har ikke regntøj med, det er noget lort, men det går nok," tilføjede Clara Bruun, mens regnvandet plaskede ned i hastigt voksende vandpytter fra teltdugen ved festivalens næststørste scene.

Det bissende festivalfolk

Det foreløbige klimaks - åbningen af pladsen klokken 17.00 - var lige om hjørnet. Som kvæg var de stimlet sammen, og få minutter før tid lød det så:

"Fem, fire, tre, to, en!" Med et satte de i løb og vagterne måtte give efter. Det bissende festivalfolk kunne ikke længere holdes tilbage og fem dages ventetid blev udløst i en massespurt mod de første koncerter. Skulle man tro.

Drømmen om det rene toilet

"Rene toiletter med skyl, der ikke er brugt før. Og dejlig mad," kommer det fra aarhusianske Jon Jacobsen på spørgsmålet om, hvorfor det er så fedt, at selve pladsen nu er åben.

Campinglivets latriner har tilsyneladende taget hårdt på ham og vennerne, der ifølge eget udsagn har gjort det til en tradition som det første at finde et skinnende rent toilet med træk og slip.

"Vi har ventet siden i lørdags, så det er ligesom at komme hjem. Rene toiletter og rigtig mad," siger Jon Jacobsen, før flokken går mod wc-vognen.

Festivalen er i gang.