Roskilde frygter ikke dåsekast

For andet år i træk har Roskilde Festival valgt at ændre reglerne for, hvilke drikkevarer gæsterne må medbringe på selve festivalpladsen.

Sidste år ændrede festivalen reglerne, så det kun var tilladt at medbringe tomme emballager. Men det medførte først protester og siden demonstrationer fra især den studerende del af publikum.

De var vant til at medbringe egne drikkevarer i åbne emballager som engangskrus eller plastflasker, hvor halsen var skåret af.

"Vi havde helt klart undervurderet, hvad det betød for publikum. Og også internt fik vi for mange tilbagemeldinger om, at det ikke fungerede, erkender festivalens talskvinde," Christina Bilde.

Derfor er reglerne nu ændret til en tredje udformning.

"Du må tage en beholder med ind på maksimum en halv liter. Det må godt være en lukket beholder, og det må godt være en dåse. Men den må ikke være af glas," fortæller Christina Bilde sammenfattende om de nye regler.

Muligheden for at medbringe en lukket beholder på op til en halv liter er ny og ganske uortodoks. En lukket øldåse eller sodavandsflaske er nemlig et særdeles hårdtslående våben, hvis det bruges som kasteskyts.

"Vores erfaringer er, at folk ikke smider med de lukkede emballager," konstaterer Christina Bilde.