Nyheder

Synger og deler kys ud for kærligheden

Intet sted trives budskabet om"peace, love and harmony"bedre end på en festival.

Og deltagerne på årets Roskilde Festival får ekstra hjælp til at sprede budskabet om kærlighed af fire kærlighedspatruljer, der hver dag afpatruljerer campingområderne med budskabet om kærlighed.

"Folk kan bestille et syngende telegram til deres kæreste, eller en de har set på festivalen, som de gerne vil gøre indtryk på," fortæller kommunikationsmedarbejder Louise Albers fra Landsorganisationen af Kvindekrisecentre (LOKK), der står bag de syngende kærlighedserklæringer for at sætte fokus på kærestevold.

Kærlighed i en god sags tjeneste:

  • Med de festlige kærlighedsindslag forsøger Landsorganisationen af Kvindekrisecentre og Børn og Unge i Voldsramte Familier at sætte fokus på kærestevold.
  • En undersøgelse fra 2008 foretaget af Statens Institut for Folkesundhed viste, at ca. 40.000 i alderen 16-24 år årligt oplever eller har oplevet kærestevold.

Kilde: Landsorganisationen af Kvindekrisecentre.

Sender kærlighed ud på Youtube

Budskabet om kærlighed er evigt populært især på Roskilde festival.

"Vi forsøger at nå ud til alle dem, vi kan, men vi har sindssygt travlt," fortæller hun.

Og budskabet om kærlighed når også ud over festivalen.

"Der kom en pige, der savnede sin kæreste og gerne ville sende en hilsen hjem til ham. Så vi indspillede et telegram til Frederik, lagde det ud på Youtube og sendte linket til hende," fortæller Louise Albers, der tirsdag morgen havde ti nye indspilninger, der skulle sendes af sted.

Kys til de kærlige

Ud over det syngende telegram deler patruljerne også kys ud til festivalgæsterne. Men de ungersvende eller glade piger, der sætter næsen op efter et smækkys, bliver en anelse skuffede, da der kun er tale om kyskager.

"Men vi har ikke haft nogen dårlige oplevelser overhovedet," siger Louise Albers, før hun drager ud på endnu en patrulje i kærlighedens tegn.