Nyheder

Festen er skudt i gang i Roskilde

Hundredvis af feststemte festivalgæst-er hopper i takt til lyden af House of Pains "Jump Around". Bassen dunker, diskolysene blinker og øl og sprut drikkes, som var det postevand.

Klokken har netop passeret midnat, og mørket har lagt sig over Roskilde, men sang, dans og klirrende ølflasker vidner om, at nat ikke er lig med søvn på Festivalen. Tværtimod.

"Jeg må indrømme, at jeg har sovet det meste af dagen - i går var lidt hård. Men stemningen her er jo super fed," siger Stine Boelskifte.

Hun har tydeligvis glemt alt om tømmermænd og træthed. Håret i hendes grønne paryk flyver vildt omkring, mens hun hopper rundt med veninderne i Van Damme Camp i Roskildes vestlige campingområde.

"Vi har det bare megafedt," lyder det samstemmende fra to berusede fyre, der i aftenens anledning er klædt ud som henholdsvis banan og brud.

Tobias Hjuler og Nicolaj Pasfall er netop blevet studenter og er taget direkte fra studenterkørsel til Roskilde, fortæller de, inden de ligesom de mange andre festglade unge mennesker danser videre. I hånden har de en næsten tom flaske Fernet Branca.

Stemningen er god, festen er på sit højeste, og det er ikke til at se på de mange Roskilde-gæster, at festivalen først for alvor går i gang på torsdag, hvor århusianske Veto åbner Orange scene.

Heller ikke i øst - den anden del af campingområdet - går det stille for sig. Her fester blandt andre en lejr med et Olsen Banden-tema og et ølspil, der går ud på at se Olsen Banden-film og drikke hver gang Benny siger "Skide godt, Egon".

Ganske kort derfra har "Læger uden skrupler" erobret en del af brandvejen som dansegulv. De medicinstuderende fra Odense er alle klædt i kitler og knæklys og er fast besluttede på at bevise, at "medicinere" er de bedste til at feste.

"Vi fester for vildt," nærmest skriger Mette Østergaard Laursen og griber en veninde i hånden, hopper rundt og kaster vildt med håret.

"Stemningen er megafed, og vi fester, til folk går hjem," tilføjer hun, inden hun forsvinder ind i mængden af drikkende og dansende kitler.

Roskilde er i den grad skudt i gang.