Nyheder

Roskilde: Love Camp snylter på os

Selvom Roskilde Festivalen ikke længere ønsker at stille op til interview om den alternative gratisfestival Love Camp, der ligger lige op ad festivalpladsen, udtaler talskvinden Christina Bilde i en mail til TV 2, at de anser arrangementet for en snylter på den gamle festival.

"Roskilde Festival oplever, at initiativet alene handler om at snylte på Roskilde Festival som arrangement og udnytte Roskilde Festivals publikum til privat vinding," lyder det bl.a. fra Christina Bilde.

Hun forklarer, at Love Camp er et privat initiativ, som tjener penge, der vil gå fra Roskilde Festival og direkte til bagmændene og ikke - som på Roskilde Festival - til almennyttige formål og lokale foreninger.

Frederik Hugau Raunstrup, der er med til at arrangere Love Camp, erkender, at uenigheden med Roskilde Festival handler om penge, men siger samtidigt, at det var Roskilde Festivalen selv, der valgte at opsige samarbejdet med ejeren af jordstykket Kjeld Bjerregaard.

"Så sagde Kjeld Bjerregaard så, 'Det er fint, venner, så dropper vi samarbejdet, og så finder jeg på noget andet'," siger Frederik Hugau Raunstrup, der understreger, at Roskilde Festivalen har kendt til deres planer i mange måneder.

Artiklen fortsætter under playeren

Og muligvis ender det hele ud i ingenting for folkene bag Love Camp. De mangler nemlig en sidste godkendelse fra myndighederne, før de må åbne festen for andre end de ansatte på stedet.

Det anser Frederik Hugau Raunstrup dog for en formsag, som han er overbevist om nok skal falde på plads.