Nyheder

VIDEO: Tag med ungt par i swingerklub

Danske unge har i stigende grad fået øjnene op for swingerlivet. Sådan lyder mel­dingen fra en række af landets swingerklubber.

Fak­tisk er tilstrømningen så stor, at klubberne må afvise folk i døren, når de afholder særarrangementer for de unge, skriver MetroXpress.

"De seneste tre år har vi haft 'young swingers'-aftener, hvor man skal være mel­­­lem 18 og 40 år. I starten havde vi omkring 60 gæster. I fredags kom der 140 gæster. Størstedelen var mel­lem 18 og 25 år. Og det skal siges, at vi ikke kunne lukke flere ind på grund af pladsmangel," siger Torben Nielsen, medejer af Tucan Club.

Samme melding kommer fra Jesper Christensen, ejer af Swingerguiden.dk og stifter af den private klub Young Swingers Club.

"Interessen er stigende. De unge søger derhen, hvor der er andre unge. Derfor er der flere og flere swingerklubber, der afholder såkaldt 'young swingers nights'. Oftest er der fuldt hus til de aftener."

Unge er mere frisindede

Blandt flere af landets klubber har man også måtte afvise unge under 18 år, der gerne ville tage del i løjerne. Og nutidens unge er frisindede. Det dokumenterer en ny rapport fra Center for Ungdomsforskning.

Næsten hver 10. af de seksuelt aktive danskere mellem 15 og 24 år har ifølge rapporten prøvet gruppesex mindst én gang. På et generelt plan påpeger Christian Graugaard, læge og formand for foreningen Sex & Samfund, at seksualiteten i Danmark og andre vestlige lande er i bevægelse.

"Kombinationen af frisind og seksualisering påvirker i høj grad folks fornemmelse af, hvad der er muligt. Både forstået som: Hvad man kan lege med i tanken, og hvad man kan udleve i virkeligheden. Begge dele er i høj grad i skred i disse år. Og én mulighed for at eksperimentere er swingerklubberne, der indtil for få år siden tilhørte marginalkulturen," siger Christian Graugaard.