Nyheder

VIDEO: 6 politikere i Qvortrups varme stol

TV 2s politiske redaktør, Henrik Qvortrup, har sat seks danske toppolitikere i stævne under det store politiske folkemøde på Bornholm, der blev skudt i gang i går og løber til i morgen.

Først for tur varstatsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der udover spørgsmål om økonomi, skat, valg og grænsekontrol også blev spurgt om sit temperament under et interview med to journalister fra Berlingske. Se hele interviewet her:

Derefter var detDansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaardstur i den varme stol. Det blev i lighed med Henrik Qvortrups interview med Lars Løkke Rasmussen også til en snak om grænsekontrol, men også partiets seneste udfald mod EU-ekspert Marlene Wind blev vendt.

Der blev også tid at komme ind på emner som det politiske år, udlændingepolitik og efterløn - noget der blandt andet førte til flere opfordringer til væddemål. Se hele interviewet her:

På Folkemødets anden dag var turen kommet tilDe Konservatives leder, Lars Barfoed. Det blev til et langt interview om den konservative mærkesag skattelettelser, meningsmålinger og det dramatiske formandsskifte, da Lene Espersen valgte at trække sig.

SF's formand, Villy Søvndal,var næste mand i Henrik Qvortrups varme stol, og dét interview kom blandt andet til at handle om efterløn, og hvordan SF adskiller sig fra Socialdemokratiet - og hvilken ministerpost Søvndal kunne tænke sig, hvis S og SF vinder det næste folketingsvalg. Se hele interviewet her:

På folkemødets tredje dag var detSocialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, der stod for tur. Hun kalder blandt andet det forgangne folketingsåret for meget specielt, fordi det har været et år, der har været præget af valgstemning - og hvor det således er blevet mere tydeligt, at der er forskel på de to fløje i dansk politik. Se hele interviewet her:

Som rosinen i pølseenden afsluttedeDe Radikales leder, Margrethe Vestager, runden af interviews under folkemødet på Bornholm af. Udover en snak om et eventuelt regeringssamarbejde med Socialdemokraterne, "Fair Løsning" og efterløn, blev det også et interview, hvor den radikale leder understregede, at hun ikke er statsministerkandidat. Se hele interviewet her: