Pind: Pause er Winds beslutning

Integrations- og udviklingsminister Søren Pind (V) førte an i kritikken af EU-ekspert Marlene Wind, men han vil ikke blande sig i, at hun nu har valgt at tage en pause fra medierne. Beslutningen kommer efter, at hun har kritiseret regeringen og Dansk Folkepartis aftale om toldkontrol:

"Lige så vel som jeg går ind for ytringsfrihed, så går jeg også ind for den personlige frihed. Hvad hun har valgt at gøre med sin institutleder er i sagens natur ikke noget, jeg vil blande mig i - det noterer jeg mig bare," siger Søren Pind til TV 2.

"Jeg sætter stor pris på faglighed"

Søren Pind har blandt andet beskyldt Marlene Wind for at være usaglig og politiserende - og for ikke at have en videnskabelig tilgang til det emne, som hun er professor i:

"Jeg accepterer gerne eksperter, som udtaler sig - også om ting som regeringen ikke bryder sig om, men det er klart, at hvis man udtaler sig politisk, så må man også leve med at blive mødt med en politisk modargumentation. Jeg sætter stor pris på faglighed, men det er også klart, at vi ikke taler om orakler," siger Søren Pind.

"Jeg vil til enhver tid tage til genmæle"

Han understreger, at han til enhver tid vil tage til genmæle, hvis forskere politiserer:

"Jeg har på intet tidspunkt anfægtet Marlene Winds ret til at sige lige nøjagtig, hvad der passer hende, men når hun træder ind på den politiske scene, må hun finde sig i at blive mødt som politiker og med politiske argumenter," siger han.

Ifølge Lars Bo Kaspersen, som er leder af Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet, hvor Marlene Wind er ansat, er beslutningen truffet i fællesskab.