Nyheder

Pia K.: Håber pausen bliver lang

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærs-gaard, håber at den pause - som professor Marlene Wind har besluttet sig for at tage fra pressen - bliver lang.

"Jeg håber, at den pause bliver rigtig, rigtig lang. Hun har politiseret. Hun taler ned til folk. Hun forholder sig ikke til faglige og saglige kendsgerninger i forhold til sit professorat," siger Pia Kjærsgaard.

DF-formanden mener, at Marlene Wind har været ude af kontrol.

"Hun har været helt ukontrollabel - hun har været rasende, hun har været sur over at blive modsagt, når hun har politiseret. For mig at se er hun kommet med nogle meget, meget perfide og stærke angreb imod os politikere, som ingen steder hører hjemme fra en forsker."

"Hun er ikke lig andre forskere"

Pia Kjærsgaard er en af de politikere, der er gået til modangreb med hård kritik af Marlene Wind, der har kritiseret regeringens aftale med Dansk Folkeparti om mere toldkontrol ved grænsen.

Partilederen frygter ikke, at andre forskere nu vil lukke munden i frygt.

"Overhovedet ikke. Hun er slet ikke lig andre forskere. Hun har ikke forholdt sig til de ting, hun er ekspert i," siger Kjærsgaard.

Kjærsgaard: Kunne ikke tåle at blive modsagt

Marlene Wind har selv sammenlignet angrebene på hende med forholdene i det tidligere Sovjetunionen, hvor det ikke var tilladt at kritisere systemet.

"Det er det værste vrøvl. Jeg vil på ingen måde bekæmpe ytringsfriheden, men hun må finde sig i, at andre går hende imod og modsiger hende. Det har hun ikke rigtigt kunnet holde ud."

DF-lederen mener, at Wind ikke kunne tåle selv at blive kritiseret.

"Hun har troet, at hun kunne tage banen alene og belære os andre og sige, hvad hun mener om os, mens vi ikke må fortælle, hvad vi mener om hende," siger lederen af Dansk Folkeparti.