Nyheder

Marlene Wind tager en mediepause

"Ingen kommentarer". Sådan vil det i den kommende tid lyde, når journalister henvender sig til professor Marlene Wind, der er ekspert i samspillet mellem ret og politik i EU.

"Marlene Wind og jeg har i fællesskab truffet en beslutning om, at hun ikke vil kommentere på den konkrete sag, og at hun i øvrigt holder en pause fra medierne indtil videre," siger Lars Bo Kaspersen, der er leder af Institut for Statskundskab på Det Samfundsviden-skabelige Fakultet ved Københavns Universitet til politiken.dk.

"Den indre svinehund"

Det sker efter, at blandt andet Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, og integrations- og udviklingsminister Søren Pind (V) har langet kraftigt ud efter professoren.

Marlene Wind har i medierne kommenteret på regeringen og Dansk Folkepartis aftale om grænsekontrol, der er blevet mødt med voldsom kritik i EU.

Marlene Wind udlagde blandt andet grænseaftalen således på TV 2 News:

"Det er, som jeg vurderer det, ren og skær valgflæsk. Det handler om, at man kæmper om nogle vælgere, og man appellerer til den laveste fællesnævner og den indre svinehund."

"Hun udtaler sig om noget, hun intet begreb har om"

Søren Pind tog i søndags til genmæle i TV 2 | NYHEDERNE:

"Hun udtaler sig om noget, hun intet begreb har om, og intet fagligt belæg har for, og alligevel kalder hun sig selv for ekspert. Det er for at sige det ærligt; latterligt."

Han blev bakket op af Pia Kjærsgaard:

"Jeg synes, hun benytter sin stilling til at håne, nedgøre og latterliggøre, og det, synes jeg, ikke er professionelt," sagde hun.