Nyheder

Virksomheder vil begrænse madspild

Tre initiativer, der begrænser madspild. Det skal 19 store virksomheder og organisationer sætte i gang, efter de alle har underskrevet en fælles erklæring i Miljøministeriet.

"Med den fælles erklæring holder vi hinanden fast på at igangsætte forskellige initiativer til at begrænse madspild og prøver at inspirere hinanden til at blive bedre," udtaler miljøminister Karen Ellemann (V) i en pressemeddelelse.

"Det er vigtigt, at nogle virksomheder tager teten, når det gælder om at reducere madspild. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi har fået skrevet under på en fælles erklæring," tilføjer hun.

Afskaffelse af mængderabatter

Som supplement til erklæringen har virksomhederne sammen med Karen Ellemann lavet 70 forskellige forslag til at begrænse mængden af madspild.

Forslagene, der skal inspirere andre virksomheder, kan blandt andet gavne storkøkkener, forbrugerne og detailhandlen, og de dækker alt lige fra afskaffelse af mængderabatter til indførsel af doggy-bags i restauranter.

Coop Danmark er én af de virksomheder, som har valgt at sætte deres underskrift på aftalen.

"Det at minimere madspild har jo en reel betydning, både en klimamæssig og en økonomisk, derfor deltager vi," siger forbrugerpolitisk direktør Mogens Werge.

Kunderne skal være en del af det

Han forklarer, at Coops initiativer også kommer til at inddrage kunderne.

"Vi vil lave en indsats, der følger to spor. Et, der giver kunderne information om, hvad de kan gøre for at begrænse madspild i deres køkken, og et andet, som omhandler problemet i butikkerne," siger Mogens Werge.

Også Danish Crown, Arla Foods, Rema 1000, Miljøministeriet og McDonald's har sat deres aftryk på erklæringen.

Aftalen løber indtil videre over de næste to år, hvor virksomhederne én gang om året skal indberette, hvilke initiativer de er i gang med.