Nyheder

Wind-kritik skyder over mål

Marlene Wind , EU-ekspert og professor i statskundskab, der er blevet kritiseret af udviklingsminister Søren Pind (V) og Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, for at have overspillet sin rolle som ekspert ved blandt andet at kalde grænseaftalen for "valgflæsk", som appellerer til "den indre svinehund", får nu opbakning af formanden for fagforbundet DJØF, Finn Borch Andersen.

"DJØF tager skarp afstand fra den udvikling, at man kritiserer eksperter ved at angribe deres faglighed eller troværdighed," siger han.

Marlene Wind Men det må regeringen og Dansk Folkeparti altså finde sig i, mener Finn Borch Andersen.

"Da regeringen selv i ugevis har sagt, at vedtagelsen er blevet totalt misforstået, så må den jo acceptere, at der er iagttagere, der mener, at regeringen kunne have gjort det bedre."

"Tilsvarende må den finde sig i at blive mindet om, at den selv har afvist grænsekontrol indtil for få måneder siden, hvorfor det nu må ses som en indenrigspolitisk handel, at der nu alligevel ligger en aftale," siger Finn Borch Andersen.

Han mener, at angrebene på Marlene Wind afslører "en mangel på argumenter, når man går efter budbringeren i stedet for at forholde sig til budskabet".

"Det er nødvendigt at gå i skarp debat med enhver. Men det må være om indholdet, siger Djøf-formanden. Ikke om en forskers eller anden eksperts mulighed for at bygge oven på den åbenlyse indsigt, de har på et felt, med en vurdering af de politiske beslutninger," siger han.