Wind får støtte af cheferne

Nærmeste chef for den udskældte professor Marlene Wind fra Københavns Universitet støtter sin EU-ekspert.

Det sker efter hun er kommet i clinch med blandt andre integrationsminister Søren Pind.

"Jeg kan slet ikke se, at Marlene Wind har udtalt sig i strid med reglerne. Man kan være uenig eller ej, men hun udtaler sig om EU's indre marked," siger Lars Bo Kaspersen, der er institutleder på statskundskab på Københavns Universitet.

Det står journalister frit for at få andre til at kommentere, hvis de har andre synspunkter, anfører han.

Manglende troværdighed?

Lars Bo Kaspersen støtter Marlene Wind, efter hun for alvor er kommet i vælten med sine udtalelser til diverse medier om regeringens planer om skærpet grænsekontrol.

Mandag beklagede hun i en enkelt udsendelse på TV2 News sit ordvalg.

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard har sagt, at Marlene Winds troværdighed nu er helt forsvundet.

Lars Bo Kaspersen er uenig.

"Politikerne burde passe på, hvad de gør. Det her er et angreb mod borgerne - i dette tilfælde eksperter, som man beder om at stille sig til rådighed for offentligheden," siger han.

"Valgkampen er jo i fuld gang."

Lars Bo Kaspersen understreger, at hans medarbejdere ikke bliver betalt ekstra for at udtale sig til medierne.

Også rektor ved Københavns Universitet, Ralf Henningsen, støtter på TV2 News sin EU-ekspert.

"Ønsker vi i et samfund, hvor der i forvejen er rigelige regler, at der bliver endnu skrappere regler for, hvad eksperter må udtale sig om," siger han.

Det har Pia K. og Søren Pind sagt

Søren Pind og Pia Kjærsgaard har rettet en skarp kritik mod EU-ekspert Marlene Wind. Læs her, hvad de blandt andet har sagt har sagt.

* Udviklingsminister Søren Pind:

"Ku hende der Marlene halvvind ikke snart stille sig i spidsen for ekspert-partiet, så vi ku se, hvor folkeligt grundlaget var," skrev han forleden på sin Facebook-profil.

"Er behørigt slået af forundring. Men det er sandt. Marlene halvvind får Claus Haagen til at fremstå som et rankt fyrtårn."

Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard:

"Hvis man vil påberåbe sig at være ekspert og universitetsuddannet og professor, så bør man være mere professionel end det, jeg kan læse på Ritzau."

"Jeg synes i den grad, at hun er politisk. Hun er hånende og fordømmende og taler helt klart imod aftalen uanset, hvor reelt den er."

"Jeg siger, hvad jeg mener, er rigtigt at sige som politiker, og det skal Marlene Wind eller andre overhovedet ikke bebrejde mig. Det er ikke hendes metier. Så må hun melde sig ind i et politisk parti og blive politiker."

"Så kan vi tage debatten, men det har hun slet ikke kompetence til at blande sig i," siger Pia Kjærsgaard.